Geschiedenis


Het originele invoerdocument van de rupsbaan
De aankoop
De Rups is oorspronkelijk afkomstig uit België. In 1938 tipte de heer J.W. Janvier de gebroeders Ben en Frans Vermolen over deze rupsbaan. Zij reisden destijds met de Carrousel van hun stiefvader Bernardus Giezen en waren op zoek naar een extra attractie. Toentertijd werd de ‘Caterpillar’ (Engels voor ‘rups’), uitgevonden in de Verenigde Staten door Hyla F. Maynes, steeds populairder in Europa. Met dit in gedachten was hun interesse gewekt en zijn de Gebroeders Vermolen samen met J.W. Janvier naar België afgereisd om de Rups te gaan bekijken. De verkoper bleek een café-eigenaar die de Rups in 1930 in eigen beheer, samen met zijn dochter, gebouwd had. De Rups stond bij de bezichtiging op een groot podium in het café opgebouwd. Besloten werd om de Rups, inclusief wagenmateriaal te kopen. Met de eigenaar werd afgesproken dat hij de Rups naar de grens zou brengen, daar zou de overdracht plaatsvinden. Zo gebeurde. Eenmaal met de nieuwe attractie op de thuisbasis in Orthen, Den Bosch aangekomen kwamen de gebroeders tot de ontdekking dat de voormalige eigenaar het nieuwe dakzeil dat tijdens de bezichtiging op de Rups lag had vervangen door een oud exemplaar.

De eerste rondjes
Tot aan de Tweede Wereldoorlog was de exploitatie van de Rups nog onder toeziend oog van stiefvader Bernardus Giezen. Na de oorlog ging Frans zelfstandig op reis met de Rups, terwijl Ben verder ging met de exploitatie van de Carrousel. De Rups werd destijds gedeeltelijk per trein en gedeeltelijk over de weg getransporteerd. Bij de Rups hoorde een pakwagen, een kleine middenbouwwagen, een salonwagen en een vrachtwagen afkomstig uit de legerdump (dat slechts zestig kilometer per uur reed!). Als in het voorjaar de Koninginnekermis in Den Haag werd bezocht, werden er twee dagen uitgetrokken om alle transporten van de winterstandplaats te Orthen naar de Hofstad te krijgen. Bij grotere afstanden ging de middenbouwwagen en soms alle transporten per trein. Naarmate de jaren vorderden werd het wagenpark steeds moderner en werd het rendabel om voorgoed over te schakelen naar transport over de weg. Inmiddels is de Rups compleet geladen in een 2-assige oplegger.

De rups in vroegere tijdenDe volgende generatie
De Gebroeders Vermolen reisden tot 1975 met de Carrousel en de Rups, hierna namen hun kinderen het roer over. Johan Vermolen, zoon van Ben, ging op reis met de Carrousel en Tiny Vermolen, zoon van Frans, met de Rups. Beiden exploiteerden hun attractie onafhankelijk. De attracties kregen ’s winters de nodige aandacht in de werkplaats in Orthen. Zowel de Carrousel als de Rups zijn altijd tot in de puntjes onderhouden en hebben zodoende de nodige likjes verf gehad. De Rups werd niet alleen maar goed onderhouden, ook werden er de nodige kleine en grote aanpassingen doorgevoerd en mag men soms zelfs spreken van moderniseringen. Zo is de houten grondslag van de Rups in 1967 compleet vervangen door een grondslag van staal door de firma van Oirschot uit Tilburg. De grondslag werd vernuftig en degelijk gefabriceerd, zodat heden ten dage deze grondslag nog steeds dienstdoende is.
Ook liet Tiny in 1982 nieuwe wagentjes op de baan monteren, deze hadden reeds decennia lang trouwe dienst erop zitten. Door de jaren heen heeft de Rups vele kleuren, decoraties en zelfs naamsveranderingen gekend. De meest opzienbarende naamsverandering heeft in de jaren ’70 plaatsgevonden, toen kreeg de Rups de naam ‘El Oruga’, wat staat voor ‘rups’ in het Spaans. De laatste jaren zijn de decoraties en de kleurstelling van vroeger weer teruggekomen om de Rups weer de nostalgische uitstraling van toen te geven.

De derde generatie
Inmiddels draait de Rups al meer dan 75 jaar trouw haar rondjes op vele kermissen en evenementen in Nederland en daarbuiten. Een aantal kermissen wordt al meer dan 50 jaar onafgebroken bezocht. Met recht mag de Rups een echte kult-attractie genoemd worden,  generaties zijn met de Rups opgegroeid. Zo ook binnen de familie Vermolen, waar inmiddels de volgende generatie zich aandient. Dochter Danielle gaat samen met haar partner Berry Ketelaars de attractie overnemen. Zo zal de Rups blijven draaien en voor veel plezier blijven zorgen voor jong tot en met oud. Kleine kinderen vol spanning, dicht tegen papa aangekropen, voor hun eerste ritje in de Rups. Vriendjes samen fanatiek grijpend naar de kwast en indien gevangen deze trots wordt ingeruild bij de kassa voor een vrijkaartje om de volgende rit gratis mee te draaien. Papa en mama kijkend naar hun kinderen in de Rups, terugdenkend aan hun tijd…in het donkerschemer stiekem kussend nadat de kap over de Rups ging en niemand hen zag zoenen. Opa met zijn kleindochter met de golvende bewegingen meedeinend, terwijl hij aan haar vertelt dat opa en oma verkering kregen op de Rups nadat opa zijn gewonnen kwast aan oma schonk en in ruil hiervoor onder de kap van de Rups een eerste kus kreeg.